Bu yöntemin amacı, yağmur, su spreyi veya damlayan su ile ilgili olarak aşağıdakilerin belirlenmesine yardımcı olmaktır:
Koruyucu kapakların, kılıfların ve contaların malzemenin içine su girmesini önlemedeki etkinliği.
Malzemenin suya maruz kalma sırasında ve sonrasında performans gereksinimlerini karşılama yeteneği.
Yağmurun neden olduğu malzemenin herhangi bir fiziksel bozulması.
Herhangi bir su giderme sisteminin etkinliği.
Paketlenmiş bir malzemeye sunulan korumanın etkinliği.
Uygulama
Depolama, taşıma veya çalıştırma sırasında yağmura, su spreyine veya damlayan suya maruz kalma olasılığını değerlendirmek için bu yöntemi kullanın. Malzeme konfigürasyonu aynıysa, daldırma (sızıntı) testi (yöntem 512.5) normalde suyun malzemeye nüfuz edip etmeyeceğini belirlemek için daha ciddi bir test olarak kabul edilir. Daha önce daldırma testini geçtiyse ve konfigürasyon değişmezse, malzemeyi bir yağmur testine tabi tutmaya gerek yoktur. Bununla birlikte, yağmur testlerinin, basınç farkı nedeniyle daldırma testleri sırasında gözlenmeyen problemleri ortaya çıkardığı belgelenmiş durumlar vardır. Ek olarak, malzemenin önemli miktarda durgun suya sahip yüzeylere yerleştirilmesi muhtemel ise, daldırma testi daha uygun olabilir. Çoğu durumda, yaşam döngüsü profilinde uygun şekilde tanımlanmışsa her iki testi de yapın.
After the establishment of Kesif in 2008, it could quickly reach the necessary position in its first year of work in the national market. Working in National Market gave Kesif the necessary experience to prove the quality of its Testing Systems. As time passed, the work of Kesif was improved and the Kesif Engineers get qualified.